Новость
Представляємо арену національного чемпіонату
Дата публикации: 26.02.2015

У лютому 2014-го "Велотрек" приймав молодіжний чемпіонат України

Арена, яка прийме чемпіонат України-2015 зі спортивного й бойового самбо серед чоловіків і жінок, входить до структури спорткомплексу СКА (за радянських часів - Прикарпатського військового округу). Цей комплекс було побудовано у 1970-1980-х роках за проектом архітектора Олександра Гуковича за участі інженера Володимира Крюкова. Комплекс містить стадіон із футбольним полем, доріжками для спідвею і глядацькими трибунами, критий басейн, групу приміщень для стрільби та п’ятиборства, кінний манеж, велотрек і адміністративний корпус.
 
Комплекс виник на основі спортивних будівель 26-го піхотного полку, які з’явилися тут у 1930-х. До нього належали стадіон, басейн проекту Тадея Яроша (1931), казарми та конюшні, інші допоміжні приміщення. Поза тим, полк послуговувався стрільницею, розташованою у парку Кортумівка. У 1949 році реконструйований стадіон став домашньою футбольної команди СКА (Львів), яка проіснувала до 1989-го.

Будівництво велотреку було розпочато у 1976 році, споруду здано в експлуатацію у 1980-му. Велотрек у плані овальної форми. Настил треку виконаний із сибірської модрини, привезеної з Хабаровського краю. Площа велотреку складає 1378 квадратних метрів. Трибуни розраховані на 3 тисячі глядачів.

З програмою чемпіонату України-2015 можна ознайомитися ТУТ.
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>