Новость
Вшанували "бакинських" медалістів
Дата публикации: 02.07.2015


Під час розширеного засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України відбулося вшанування медалістів перших в історії Європейських ігор, які з 12 по 28 червня приймала азербайджанська столиця – Баку.

У заході взяли участь президент НОК України Сергій Бубка, президент компанії «Самсунг Електронікс Україна» Джей Сул Ю, члени Виконкому, керівники національних федерацій, тренери та спортсмени.

Нагадаємо, що на престижному спортивному форумі континенту наша команда виборола 46 медалей (8 золотих, 14 срібних та 24 бронзових: "срібло" і "бронза" - на рахунку самбістів), посівши за кількістю здобутих нагород 6 місце, а за золотими нагородами – 8 місце серед 50 країн-учасниць.

Крім того, в активі українців 29-ть 4-х та 5-х місць, що свідчить про великий потенціал наших спортсменів.

«Звичайно, цей успішний виступ є гарним фундаментом та етапом підготовки до Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Хочу висловити слова глибокої вдячності передусім спортсменам і тренерам – за вашу майстерність, за ваш переможний дух, за патріотизм та ті неповторні миттєвості радості й гордості, які ви подарували усій Україні. Вся країна пишається вами і дякує за ваші перемоги», - відзначив на зустрічі Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни також подякував керівництву держави, лікарям та масажистам, штабу української команди в Баку, членам Виконкому, президентам національних федерацій, Міністерству молоді та спорту України, Спортивному комітету та Національному комітету спорту інвалідів України, регіональним відділенням НОК, фізкультурно-спортивним товариствам, спонсорам і партнерам, журналістам, усім уболівальникам за те, що всі діяли як злагоджена команда, об'єднавши зусилля та підтримували один одного.

Вже за доброю традицією завдяки плідній співпраці НОК України та компанії «Самсунг Електронікс Україна» усі медалісти та їх наставники отримали сучасні гаджети, як це відбувається після кожних змагань: Олімпійських ігор, Юнацьких Олімпійських ігор, Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, а відтепер і Європейських ігор. Подарунки вручали – президент НОК України Сергій Бубка, президент компанії «Самсунг Електронікс Україна» Джей Сул Ю та віце-президенти НОК України: Валерій Борзов, Володимир Бринзак, Ігор Гоцул, Віталій Кличко та Равіль Сафіуллін.

«Від імені Олімпійської родини хочу висловити глибоку вдячність нашим партнерам і друзям, компанії «Самсунг Електронікс Україна» та особисто президенту компанії Джей Сул Ю за постійну підтримку як світового олімпійського руху, так протягом вже 15 років допомогу українському спорту», - додав керманич Олімпійського комітету.

Пан Джей Сул Ю від імені компанії «Самсунг Електронікс Україна» подякував усім медалістам та їх наставникам за ті здобутки, якими вони прославляють країну. «Мені дуже приємно бути присутнім тут та відзначити тріумфаторів. Щиро зичу вам впевнено йти до нових звершень, завжди вірити в свої сили та й надалі радувати нас своїми блискучими виступами, а ми будемо підтримувати олімпійський рух», - сказав він.

Нагородами НОК були відзначені керівники національних федерацій, у тому числі НФСУ, фізкультурно-спортивних товариств, спортсмени яких здобули для України престижні нагороди на історичному форумі в Баку.

За матеріалами сайту НОК України


Другий ліворуч - віце-президент НФСУ Вадим РОГАЧ



Нагадаємо, що 30-го червня володарів нагород Європейських ігор  привітав Президент України Петро Порошенко:




Третя ліворуч у нижньому ряду - срібна призерка з самбо Олена САЙКО


Перший ліворуч у найвищому ряду - бронзовий призер з самбо Размік ТОНОЯН



Фото з офіційного сайту Президента України 

Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>