Новость
Ще один армійський проект за підтримки НФСУ
Дата публикации: 16.02.2020


Національна федерація самбо України продовжує брати участь у творчих проектів про нашу армію. Так, було надано технічну підтримку для створення документального фільму "Серце Півночі" до 5-річчя створення оперативного командування "Північ". Офіційна дата народження цієї військово-адміністративної одиниці в системі оборони держави - 15 лютого 2015 року.



22-хвилинна стрічка відкрила урочистостий концерт, який відбувся у Чернігівському драмтеатрі у п'ятницю, 14 лютого. Після демонстрації фільму заступник начальника Генерального Штабу, генерал-лейтенант Олександр Локота сказав: "Після перегляду стрічки важко вже щось додати. Тільки подякую всім, хто служив і служить в частинах оперативного командування в цей непростий для України час".



Олександр Дмитрович першим очолював "Північ", стояв у його витоків. Локота, як і наступні командувачі - генерал-лейтенант Вячеслав Назарків (перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ), генерал-лейтенант Володимир Кравченко (командувач військ Об'єднаних сил), генерал-майор Валерій Залужний (нинішній очільник ОК), - виступили в фільмі. Разом з ними свої слова сказали командири бригад, що входять у підпорядкування "Півночі".



Режисер фільму Олексій Гончарук - голова комісій НФСУ з розвитку пляжного самбо і зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ, а нині офіцер 26 артилерійської бригади - дав назву "Серце Півночі", і виявилося, що це стало назвою не тільки стрічки, а й урочистостей до ювілейної дати. "Дякую всім, хто допоміг у втіленні цієї творчої ідеї", - зазначив Олексій. Нагадаємо, що Національна федерація самбо України надала підтримку і під час створення фільму "Шлях Чорних запорожців" про 72 окрему механізовану бригаду, який вийшов у 2019 році.













     
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>