Новость
Іван ЛИТВИНЕНКО: "Херсонське самбо невпинно зростає"
Дата публикации: 17.09.2021


"Херсонське самбо невпинно зростає", - каже Іван Литвиненко, очільник обласної федерації НФСУ. Нещодавно Іван Сергійович відсвяткував 40-річний ювілей, а одним із головних подарунків для себе він вважає саме розвиток спорту в регіоні, зокрема - нашого виду єдиноборств.

- Наша область намагається щороку приймати національні змагання серед різних вікових категорій, - каже Іван Литвиненко. - Адже такі турніри дають поштовх для розвитку самбо: побачивши красу боротьби у виконанні провідних спортсменів, діти хочуть навчитися таким же прийомам і приходять до секцій. Так було і 2019-го на молодіжній першості України, і нинішнього року на чемпіонаті країни серед кадетів.

І ми зупинятися не збираємося. Є певні плани на 2022-й: ми збираємося подати заявку на проведення осіннього Кубку України зі спортивного і бойового самбо, що є одним із головних етапів відбору на чемпіонат світу. Як і в попередні сезони, ми гарантуємо високий рівень організації змагань.


2021 рік. Чемпіонат України серед кадетів.

Звичайно, робимо все можливе для розвитку самбо на регіональному рівні. У жовтні - чергові обласні змагання. Після них - двотижневий навчально-тренувальний збір для дорослих і молоді зі спортивного і бойового розділів. Також відкривиємо нові відділення, а також дбаємо про секції, які зараз плідно працюють не лише в Херсоні. Юні самбісти тренуються у клубах Білозерки, Голої Пристані, Каховки та інших населених пунктах. 

Не відмовилися і від "пляжних" перспектив. Як відомо, нещодавно у Ларнаці відбувся перший в історії чемпіонат світу з пляжного самбо, де українці здобули "срібний" командний кубок і сім нагород в індивідуальних видах програми. Я сам 2018-го брав участь у міжнародному турнірі саме в Ларнаці і засвідчую, що це дуже цікава дисципліна. Ми потім організували два відкритих турніри на піску у Білозерці, а наступного року обов'язково проведемо масштабні змагання з залученням учасників із різних регіонів. Отже, ми зупинятися не збираємося!

...А від нашої великої родини самбо ми вітаємо Івана Сергійовича з ювілеєєм і бажаємо, щоб наступні роки життя були не менш насиченими на позитивні події.
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>