Новость
В ІРПІНЬ ПОВЕРТАЄМО ДИТИНСТВО!
Дата публикации: 07.06.2022


День захисту дітей у непростий для України час – це не тільки про свято, це заклик до дій усім нам, дорослим, повернути дітям Київщини радість до життя, усмішки на обличчях та мирне небо над головою. Ми, дорослі, маємо зробити все можливе, щоб молоде покоління хоч на мить забуло всі жахіття війни та знов повернулось до свого щасливого дитинства, повного радості, любові, розваг та усмішок.
4 липня 2022 року в Ірпені (парк «Незнайко») пройшло дитяче свято, присвячене Міжнародному дню захисту дітей для дітей Ірпеня, Бучі, Гостомеля та навколишніх міст і селищ. Було організовано спортивні розваги, показові виступи, естафети, майстер-класи, аніматори, конкурси, квести, зустрічі з героями України і обов’язково солодощі, призи та подарунки.
Головними організаторами свята були Ірпінська міська рада і Волонтерський рух Києва. Також в числі організаторів і основних учасників були Національна Федерація Самбо України і наш Благодійний фонд «Патріот ЮА».
У співпраці з НФСУ для цього свята для дітей мешканців цих населених пунктів, які прийшли на свято, гуманітарну допомогу у вигляді дитячого одягу надала Центральна Синагога м. Києва (Синагога Бродського), Єврейська Община Києва і особисто головний Рабин м. Києва та України Моше Реувен Асман. Вони дійсно багато роблять у своїй благодійній і волонтерській діяльності, особливо зараз під час війни (тони гуманітарних вантажів для цивільного населення і військових, спорядження та амуніція для військових, переміщення біженців з постраждалих та окупованих місць, харчування для нужденних та незахищених верств населення і багато іншого).
НФСУ було представлено спортсменами Київської федерації Самбо - вихованцями ДЮСШ-1, КДЮСШ-14, КДЮСШ «Юний динамівець», під керівництвом тренерів: Зайвелєв Ігор Борисович (який, до речі, зараз служить в ЗСУ «Азов»), Мартиненко Олег Володимирович (який з 24.02 по 12.03 провів в тому ж Ірпіні і ледь вирвався звідти), Мішкой Сергій Олександрович (який весь цей час провів у Києві допомагаючи нашим біженцям переїжджати у безпечні місця), президент НФСУ Рогач Вадим Ігорович.
Самбісти були у центрі уваги (на головній сцені) і протягом дня робили показові виступи, майстер-класи і роздали нашу гуманітарну допомогу (дитячій одяг) і подарунки дітям.
Загалом у програмі свята дійсно були ще майстер-класи з народної творчості (гончарство, малювання, в’язання, make-up, усілякі ігрові та туристичні розваги, аніматори, музика і танці). Окрім цього, організаторами будо роздано дуже багато різноманітної гуманітарної допомоги, іграшок, солодощів і напоїв (соки, лимонади), усіляких дрібних дитячих призів.
«Трохи відволікли людей від думок про війну, розважили та розвеселили. Ми взагалі більшість часу не могли вийти з килима. Дуже багато дітей було у нас. Доводилось навіть трохи дозувати їх кількість на килимі, - розповідає президент НФСУ Вадим Рогач. - Це свято - приклад перемоги життя над смертю, незважаючи ні нащо. Тому що Україна і ми, українці, це приклад жаги до вільного, гідного життя! Україна – це і є само життя! Слава Україні! А кульмінацією було те, чого навіть ми не очікували, мабуть, наша робота дуже сподобалась організаторам. У самісінький розпал свята, одразу після чергового блоку наших показових виступів і майстер-класу. коли ми сфотографувались з декількома дітьми, ведучий каже: «Отак всі і залишайтеся стояти…» І він розказав, що ці наші молоді самбісти – майбутня слава нашої країни… І тут на сцену виходить маленькій хлопчик років 7-8, який, як я потім узнав, весь час залишався в Ірпені і пережив окупацію), бере мікрофон і починає співати гімн України. І за ним теж почали співати. І потім всі люди. Це було дуже сильно!»




 
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>