Новость
Шановному Корнійовичу - 75!
Дата публикации: 09.08.2015
Без нього, мабуть, неможливо уявити українське самбо. Варто тільки вимовити «Корнійович», і всім уже зрозуміло, про кого мовиться. 10 серпня головному тренеру збірної України Олександру Наухатьку виповнилося 75!


Київ-1966. Олександр НАУХАТЬКО - випускник Київського інституту фізкультури

Славетне 75-річчя Олександр Корнійович Наухатько зустрічає в повному розквіті видатних здобутків, творчих планів та світлих надій. Він є і залишається відомим діячем фізичної культури і спорту. За значний особистий внесок в реалізацію державної політики у галузі фізичної культури та спорту в Україні, за високий професіоналізм указом Президента України у 1999 році йому присвоєно звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України». Запорукою його успіху є висока фахова та професійна підготовка.У 1966 році він закінчив Київський державний інститут фізичної культури і спорту за фахом «тренер-педагог». У1977 році закінчив Академію імені Дзержинського (Москва) за фахом «юрист-правознавець». Усе своє свідоме життя присвячує вихованню та формуванню фізичної досконалості, захисту та охороні прав людини, безпеці життєдіяльності.
 
У самбо з 1956 року. Майстер спорту. Почесний майстер спорту СРСР. Держтренер СРСР по Україні, заслужений тренер України. Неодноразовий чемпіон України 1966-1972 років, чемпіон Європи 2000-го та чемпіон світу 2001-2002 років серед майстрів. З 1991 року по сьогоднішній час головний тренер збірної команди України з боротьби самбо. За роки незалежності команда України здобула понад тисячу медалей різного гатунку у міжнародних чемпіонатах, Кубках Європи та світу. Виховав і підготував 43 заслужених тренерів України. У творчій співдружності з колегами підготував 21-го чемпіона світу, 45 чемпіонів Європи, 12 заслужених майстрів спорту, 24 майстра спорту міжнародного класу. Це далеко не повний перелік звитяг, що постійно поповнюється і збагачується.

Він залишається першим почесним віце-президентом і членом виконкому Міжнародної федерації самбо (FIAS), начальником Департаменту фізичної культури і спорту громадської організації «Міжнародний союз козацтва», генерал-полковником козацтва України, академіком Всесвітньої академії самбо, дійсним членом Міжнародної академії безпеки життєдіяльності, членом Міжнародної антитерористичної єдності тощо.

Здобутки, звитяжна самовіддана праця та безкорисливе служіння самбістському руху відзначено понад 40 державними (в тому числі орден «За заслуги»), відомчими та трьома міжнародними нагородами (зокрема – орденом болгарських командос за внесок в боротьбу з тероризмом).
 
З глибокою повагою ставляться до нього колеги на Всесвітніх конгресах у Софії, Сен-Жан де Люд (Франція), Калінінграді, іспанському Хіхоні, у Токіо, Москві та багатьох інших містах світу. Не випадково представник України став одним з керівників міжнародного самбістського руху.
 
Зразковий сім’янин-однолюб з понад 50 річним стажем. Чудова дружина, виховані люб’язні діти, прекрасні онуки. Перелік звитяг можна продовжувати і продовжувати. Захоплення – самбо, самбо і ще раз самбо. Нічого окрім самбо...
 
Як талановитому організатору, тренеру-педагогу, досліднику-аналітику йому належать чисельні науково-методичні розробки і публікації. Усього понад 150 праць, серед яких особливе місце посідають «Навчальна програма з самбо для дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву, шкіл вищої спортивної майстерності», «Навчальна програма з самбо для молоді та юнацтва» тощо. До друку також підготовлено російською та українською мовами грунтовну монографію «Жить, чтобы бороться, бороться – чтобы побеждать. Украинское самбо: история в лицах». Спортсмен, тренер, наставник, вихователь, педагог, дослідник, методист-аналітик, громадянин з великої літери, щирий патріот. Взірець для майбутніх поколінь.      
 
Національна федерація самбо України разом зі всією родиною самбо вітає Олександра Корнійовича з ювілеєм!        
 
Поделиться:
10.08.2015 10:04:00 Лена Кумечко
Вы не напрасно прожили года И радовали нас собой всегда! И вот сегодня в семьдесят и пять Мы будем вас от сердца поздравлять! Мы пожелаем вам всего-всего! Чтоб не было плохого ничего! Чтоб вы светились счастьем день за днем! Чтоб был огромный у души подъем! Чтоб вас любили внуки все и дети! Пусть ярче солнце вам по жизни светит! Пусть будет все, как вы всегда хотели, Желаем, чтоб вы в жизни все успели!
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>