Новость
Ефект суддівського семінару
Дата публикации: 12.08.2015


На базі "Барс" у селі Недайвода, що під Кривим Рогом, з 4-го по 8-ме серпня пройшов всеукраїнський семінар суддів. У заході взяли участь близько 40 рефері, і майже всі з них успішно склали іспити.  

Програма семінару була дуже насиченою. Були висвітлені всі основні моменти арбітражу. Приміром, розглядалися такі тематичні розділи: "Обов'язки суддів. Форма самбіста, спорядження для бойового самбо", "Удосконалення навичок суддівства" (у цей розділ входили тренінги й майстер-класи), "Особливості суддівства з бойового самбо" (тут приділялася увага больовим і задушливим прийомам, оцінюванню ударної техніки).



Цікавими і корисними були відеоперегляди суперечливих моментів. Увечері вішали екран, на якому понад дві години дивился складні з точки зору суддівства епізоди. От тут був дуже високий рівень активності: висловити свою думку, поставити запитання намагався чи не кожен учасник. І не було дивним, що цей час пролітав непомітно.

- Зазначу, що цього разу учасники ретельно підготувалися до семінару, - сказав віце-президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач. - Тому на екзаменах провалів не було. За винятком декількох новачків, які тільки починають свій шлях у суддівстві, всі усішно впоралися із завданнями. На екзаменах спеціаплісти були розподілені на дві групи: більш і менш досвідчені. Зрозуміло, що у перших і питання виявилися складнішими. Хочу подякувати тим, хто готував і проводив цей семінар, голові колегії суддів Анатолію Кантуру й нашому провідному арбітру Руслану Задворному. Також вдячний президенту Дніпропетровської обласної федерації самбо Андрію Нечаю, який допоміг вирішувати організаційні питання. Та й загалом, усі, хто був причетний до цього заходу, у тому числі й учасники, заслуговують на добрі слова.  

  

Інші картинки з семінару можна подивитися ТУТ (розділ "Фото" на нашому сайті)
Поделиться:
13.08.2015 11:31:25 тренер
Дуже сподобалося! Всім велика подяка!
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>