Новость
Петру Лобасу - 70!
Дата публикации: 27.04.2017


27 квітня заслужений тренер України Петро Лобас святкує 70-річчя. Петро Павлович усе своє життя присвятив і досі присвячує спорту, зокрема - нашому виду єдиноборств. 

"Професійним спортсменом я став, коли вчився у першому класі, - зі сміхом згадує ювіляр. - Ми брали участь у змаганнях з бігу на 60 метрів. Зі старту рвонули всі, дай Боже накивали п’ятами! Але першим до фінішу «прилетів» саме я. І старшокласник Петро Адамов підійшов до мене: «Чемпіону – цукерку!» Так я отримав свій перший спортивний гонорар». 

Потім була багаторічна школа боротьби самбо, яким Петро почав займатися в Чернігові. Здобув звання майстра спорту СРСР, а згодом перейшов на тренерську й організаторську ниву. Так, з 1976 року до часів незалежності працював державним тренером з боротьби самбо й дзюдо у Держкомспорті України. У 1990-ті роки повернувся на рідну Чернігівщину, де був одним із тих, хто відродив єдиноборства в області. Піж керівництвом Петра Павловича підготовлено десятки чемпіонів та призерів СРСР, Європи й світу. З 2011 року нова масштабна робота – Чернігівська обласна ДЮСШ «Олімп», під крилом якої 18 шкіл-інтернатів і 10 загальноосвітніх шкіл. 

За свою працю він був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню й почесною грамотою Верховної Ради України.  

Від великої родини українського самбо вітаємо Петра Павловича з ювілеєм і бажаємо йому всього найкращого! Щоб його енергія й надалі живила і самого ювіляра, і рідних та близьких!
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>