Новость
"Найзахідніші новини"
Дата публикации: 09.11.2017


Як відомо, самбо знайшло своє місце в усіх регіонах України. Закарпаття - не виняток. У найзахіднішій області регулярно проходять змагання, а найближчим часом заплановано відкриття нових відділень у спортивних школах. 

Лідером у популяризації нашого виду єдиноборств можна назвати Воловець - районний центр, що лежить при підніжжі гір Темнатик і Плай на висоті 500 метрів над рівнем моря. У цьому селищі на Бойківщині вже рік працює спеціалізований зал для самбо. Саме там нещодавно відбувся молодіжний чемпіонат області, в якому взяли участь сто хлопців і дівчат 2003-2008 років народження. Там ми і поспілкувалися з президентом Закарпатської обласної федерації самбо Олегом Ціником.



- Ми постійно працюємо над тим, щоб, як кажуть, розширювати географію, - каже Олег Омелянович. - Наприклад, у цьому турнірі виступили борці з Воловця, Іршавщини, Ужгорода... Перемогу у командному заліку здобула збірна столиці Закарпаття. Всі призери отримали грамоти й медалі. Щодо розвитку в масштабах регіону, можу сказати, що зараз ведемо конструктивні переговори з керівниками Мукачева й Ужгорода. У цих містах плануємо відкрити найближчим часом відділення з самбо, як у тому ж Воловці, де регулярно займається півсотні юних спортсменів. Звичайно, ми розуміємо, що найкращих борців треба заохочувати, тому шукаємо можливість на Новий рік подарувати дитячій збірній спортивні костюми. А в грудні в Ужгороді пройде Відкритий зимовий кубок серед юнаків і дівчат 2003-2006 років народження.

Варто нагадати, що Олег Ціник разом зі своїми колегами був одним із тих, хто оперативно допоміг нашій молодіжній збірній під час серйозної аварії поблизу Воловця, коли наша команда їхала на чемпіонат світу в Сербію. У тому числі завдяки підтримці з боку таких людей, миттєвому вирішенню нагальних питань українські самбісти не втратили присутності духу, не відмовилися від продовження подорожі і згодом привезли додому 13 медалей (усі ці події висвітлені на нашому сайті в розділі "Новини").        

   
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>