Новость
Важливі зміни організаційної діяльності НФСУ
Дата публикации: 27.12.2017


Як відомо, 22 грудня на звітній конференції було ухвалено низку рішень щодо змін в організаційній діяльності федерації. Вони стосуються керівництва НФСУ, права голоса, членських внесків і ревізійної комісії. Наприклад, право голосу матимуть представники регіональних осередків (по одному) і тільки виборні посади плюс головний тренер національної збірної. Пропозиції щодо змін запропоновано затвердити на позачерговій конференції, яку заплановано на лютий 2018 року.

***
                                     Пропозиції щодо змін у Статуті НФСУ:
1. Зміни у статті щодо діяльності відокремлених підрозділів НФСУ:
Розділ ІІІ, ст. 5, п. 5.7.:
5.7.8. Відокремлений підрозділ очолює Голова або Президент, який призначається Президентом НФСУ за поданням відокремленого підрозділу згідно рішення загальних зборів членів даного відокремленого підрозділу (обласної федерації) про обрання кандидатури керівника відокремленого підрозділу НФСУ.
5.7.9. Загальні збори членів відокремленого підрозділу НФСУ проводяться за призначенням Президента НФСУ, керівництва відокремленого підрозділу НФСУ або за вимогою 2/3 від загальної кількості колективних членів відокремленого підрозділу НФСУ, але не рідше одного разу на рік.
5.7.10. Право голосу на загальних зборах членів відокремленого підрозділу має 1 делегат від кожного колективного члена відокремленого підрозділу НФСУ в даному регіоні.
5.7.11. Рішення загальних зборів членів відокремленого підрозділу ухвалюються простою більшістю голосів присутніх делегатів. Пропозиції щодо обрання кандидата на посаду керівника відокремленого підрозділу НФСУ в даному регіоні ухвалюється простою більшістю голосів присутніх делегатів.
5.8.12. Загальні збори вважаються легітимними за присутності більшості делегатів від колективних членів відокремленого підрозділу НФСУ та обов’язкової присутності представника керівництва НФСУ або особи, уповноваженої Президентом НФСУ.
 
2. Зміни у статті щодо структури керівних органів НФСУ:
    Розділ V, ст. 10:
Керівними Органами НФСУ є:
–              Конференція;
–              Президент;
–              Перший Віце-президент
–              Віце-президенти
–              Генеральний секретар
–              Голова колегії суддів з САМБО
–              Голова тренерської ради (Головний тренер штатної команди національної збірної команди України з САМБО)
3. Зміни у статті щодо права голосу на Конференції НФСУ:
    Розділ V, ст. 20, п. 20.2.:
           20.2. Окреме право голосу на Конференції мають особи, що займають виборні керівні посади НФСУ, а саме: Президент, Перший Віце-президент, Віце-президенти, Генеральний секретар, Голова Всеукраїнської колегії суддів з САМБО, а також Головний тренер штатної команди національної збірної команди України з САМБО (Голова тренерської ради).
 
4. Зміни щодо повноважень Першого Віце-президента НФСУ:
    Розділ V, ст. 25, ст. 26:
Стаття 25. Перший Віце-президент
25.1. Перший Віце-президент НФСУ є офіційною особою, яка є заступником Президента НФСУ. Першим Віце-президентом НФСУ може бути обрана будь-яка дієздатна особа.
25.2.  Кандидатура на обрання Першого Віце-президента НФСУ пропонується винятково Президентом НФСУ на виборчій Конференції. Кандидатура особи, яка вже обіймає зазначену посаду, може бути висунута для переобрання на посаду Першого Віце-Президента.
Стаття 26. Повноваження і обов'язки Першого Віце-президента НФСУ
26.1. Перший Віце-президент є заступником  Президента НФСУ.
26.2. Першому Віце-президенту підконтрольні функції контролю та коригування взаємодій структурних підрозділів НФСУ, а також контролю, коригування та забезпечення повноцінної діяльності всієї Федерації.
26.3. Перший Віце-президент здійснює організацію та контроль за адміністративною роботою НФСУ,
26.4. Перший Віце-президент здійснює контроль та керівництво за діяльністю Виконавчої дирекції.
26.5. За довіреністю Президента НФСУ має право представляти інтереси НФСУ, підписувати договори, угоди, згідно визначених в довіреності повноважень.
26.6. Перший Віце-президент повністю підзвітний та підконтрольний у своїй діяльності Президенту НФСУ.
26.7. Перший Віце-президент виконує всі функції з управління, що делеговано йому Президентом НФСУ.
 
5. Зміни щодо повноважень Віце-президентів НФСУ:
    Розділ VІ, ст. 27:
27.1. Віце-президенти обираються виборчою Конференцією. Термін повноважень віце-президентів складає чотири роки.
27.2. Кандидатура на посаду Віце-президента розглядається за поданням Президента НФСУ або за поданням Відокремлених підрозділів НФСУ, затвердженого рішенням загальних зборів членів Відокремлених підрозділів НФСУ.
27.3. Віце-президенти керують роботою НФСУ згідно з розподілом обов'язків між ними, затвердженим Наказом Президента НФСУ, та відповідно до його доручень.
27.4. Віце-президенти підпорядковуються і підзвітні Президенту, Першому Віце-президенту та Конференції.
27.5. Якщо Віце-президент припиняє виконання своїх обов'язків за власним бажанням або не має змоги їх виконувати, його функції виконує інший віце-президент за дорученням Президента.
27.6.  На підставі довіреності може представляти НФСУ у ФІАС та ЄФС
 
5. Зміни щодо повноважень Виконавчого директора НФСУ:
    Розділ VІ, ст. 29:
29.1. Виконавчий директор призначається та звільняється Президентом і повністю підзвітний йому та Першому Віце-президенту.
29.2. Виконавчий директор забезпечує виконання рішень керівних органів НФСУ, веде поточні справи, повністю відповідає за поточну діяльність НФСУ.
29.3. Виконавчий директор має наступні повноваження:
29.3.1. здійснює представництво НФСУ, контроль та організацію діяльності НФСУ за дорученням та в межах повноважень, делегованих Президентом НФСУ;
29.3.2. на підставі довіреності може представляти НФСУ у  державних та недержавних установах, громадських організаціях, у відносинах з третіми особами;
29.3.3. має право підпису фінансових та інших документів НФСУ в межах своїх повноважень, визначених Президентом;
29.3.4. приймає заяви про вступ у члени НФСУ, запитує необхідні документи та готує матеріали для розгляду Президентом.
 
***
 
Відбудеться ротація в тренерському штабі збірних. Кадрові питання розглядатиме тренерська рада, яку заплановано провести на початку 2018 року.
 
***
 
Розроблюється положення про ревізійну комісію НФСУ з конкретними правами і обов’язками. До речі, ми чекаємо на пропозиції щодо кандидатур спеціалістів, котрі увійдуть до складу цієї структури.  
 
***
 
Також чекаємо на пропозиції щодо складу комісії з пляжного самбо, рішення про створення якої було ухвалено на попередній конференції у вересні.
 
***
 
Внесені зміни до положення про членські внески. Осередки платитимуть щорічно 3 000 гривень, а спортсмени за участь у кожних національних змаганнях (у тих же чемпіонатах і Кубках України) – по 50 гривень.
 
Повний текст положення ви можете прочитати, натиснувши ТУТ.
 
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>