Новость
Самбо - локомотив інновацій у системі освіти
Дата публикации: 22.02.2018


У четвер у Києві завершився черговий семінар "САМБО - в кожний навчальний заклад". Другий день заходу був присвячений практичним заняттям. Учасники, а їх було під сотню, мали змогу спробувати різні елементи підготовки самбістів, які демонстрували продемонстрували не тільки дорослі тренери, а й набагато молодші наставники, котрі ще самі в школі навчаються.



Цікаве спортивне дійство, як і в середу, розпочалося з музичного виступу. Але цього разу учасників зустрів не духовий оркестр, а барабанщики й барабанщиці. Вони передали іншим потужний заряд ритму. 



Звичайно, перед практичною частиною був невеличкий інструктаж, його провів президент Національної федерації самбо України Вадим РОГАЧ, очільник авторського колективу програми із запровадження самбо в школи. До речі, вже понад 50 закладів освіти реалізують цей проект. Своєї черги на отримання необхідного обладнання очікують ще півтори сотні шкіл.



Серед списку обладнання - не тільки килим, а й інші необхідні предмети. Наприклад, манекен, на якому можна відпрацьовувати різні технічні дії.



А ще дуже корисно - і для загального розвитку сили м'язів і координації рухів - використовувати вправи з гумою. Такий тренажер встановлюється за пару секунд - його можна причепити до шведської стінки, стійки для волейбольної сітки і навіть до батареї опалення.



Звичайно ж, учителям фізкультури дали попрацювати й з самбістами "із плоті й крові". Щоб вони відчули, як правильно діяти в різних фазах прийомів.



За витримку, а головне - за бажання й націленість на нові знання - слухачі отримали відповідні сертифікати, які підписали президент НФСУ Вадим РОГАЧ і директор Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою Василь ПЕТРОВИЧ (на фото другий ліворуч), котрий приймав цей семінар і показав себе гостинним господарем.



 Самбо - локомотив запровадження нововведень у систему освіту. А в цей "потяг" ще входять наші друзі із чирлідингу, петанку й фрісбі.





 

Репортаж про перший день семінару - натискайте ТУТ (розділ "Новини").

Усі фото першого дня - натискайте ТУТ (розділ "Фото").

Усі фото другого дня - натискайте ТУТ (розділ "Фото").



 
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>