Новость
Самбісти відсвяткували День Європи
Дата публикации: 22.05.2018



19 травня в Києві відсвяткували День Європи масовими заходами для киян і гостей міста.

Зокрема, на Оболонській набережній відбулось традиційне спортивне святкування цього дня від Всеукраїнського центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприянням Міністерства молоді та спорту України, Київської міської державної адміністрації та Оболонської районної державної адміністрації.

Учасників і гостей заходи привітали Міністр млоді та спорту Ігор Жданов, посол, Голова представництва ЄС в Україні Х’юго Мінгареллі, Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда, представники посольств Німеччини та Франції.

«Вітаю вас із Днем Європи! В листопаді 2013 року українці вийшли на Майдан, в тому числі і через те, що влада тоді відмовилась від курсу на європейську інтеграцію. Асоціація з ЄС вже стала сьогоденням. Але ми пам’ятаємо про своїх героїв — учасників Революції Гідності, Героїв небесної Сотні, які поклали своє життя, і за те, щоб Україна стала справжньою європейською державою», - про це у своєму вітальному слові сказав Міністр Ігор Жданов.

"Я вдячний всім європейським країнам, які підтримують нашу державу у розвитку, у поступі, коли Україна захищає свою териториальну цілісність на Сході. Займайтеся спортом, долучайтеся до молодіжних проектів — і разом будемо крокувати в Європу!"

Гостей свята чекали локації від Національної федерації самбо України (килим), яку представляли підопічні тренера Ігоря Зайвєлєва, а також Союзу гирьового спорту України, Всеукраїнської федерації петанку, Федерація триболу України, містечка «Спорт для всіх» (безкоштовні атракціони для всіх бажаючих), Всеукраїнської федерації середньовічного бою та Древній Київ у Князівстві "Київська Русь", кануполо, академічного веслування, дитячої легкої атлетики, стрільби з лука, Федерації кікбоксингу України.

День Європи з 2003 року святкують в Україні у третю суботу травня.

За матеріалами сайту Міністерства молоді та спорту України.

Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>