Новость
Лекція про адаптологію з переходом на пляжну тему
Дата публикации: 31.07.2018


У вівторок суддівсько-тренерський семінар розпочався із практичних занять, що стосувалися бойового й спортивного самбо. У залі замку-готелю "Вишеград", що у Вишгороді Київської області, було розглянуто питання форми спортсменів і рефері, після чого перейшли до практичних демонстрацій заборонених і дозволених прийомів. Їх розбирали під керівництвом голови суддівської колегії Анатолія Кантура і провідного рефері Олександра Марухненка. 



Потім цікаву інформацію надав головний тренер збірної України Михайло Руденко. Він розповів, що зараз, так би мовити, набирає силу новий науковий напрямок "Спортивна адаптологія". Зміст цього напрямку полягає у дослідженні морфологічних, біохімічних, фізіологічних і біомеханічних змін в організмі атлетів під час виконання тренувальних і змагальних рухових дій, а також довготривалих наслідків занять спортом.



Також Михайло Михайлович порадив прочитати книжку "Фізична підготовка єдиноборців", авторами якої є Дмитро Максимов, Віктор Сєлуянов і Сергій Табаков.



Після цього перейшли до нової дисципліни, яку нещодавно розпочала культивувати ФІАС. Мовиться про пляжне самбо, яке вже зробило перші кроки в Україні. У травні відбувся перший національний чемпіонат серед дорослих і молоді, а у липні наші спортсмени взяли участь у міжнародному турнірі на Кіпрі (про обидві події можна прочитати на сайті в розділі "Новини").



Про нюанси боротьби на піску розповів головний суддя першого чемпіонату України Геннадій Тростянський (на фото - вище), а також голова комісії НФСУ з пляжного самбо Олексій Гончарук. Після лекції слухачі відповіли на письмові білети у тестовому режимі. Більшість учасників іспиту правильно "вибила" п'ять питань із п'яти.

 

Завершив же вівторок розгляд моментів поєдинків на відео, коли слухачі могли висловити свою думку з приводу того чи іншого епізоду, а потім отримати правильну відповідь із поясненням.



Нагадаємо, що семінар завершиться 2 серпня складанням іспитів.

Інші фото з семінару - ТУТ.

Репортаж про перший день - ТУТ.

 
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>