Новость
У Верховній Раді України
Дата публикации: 19.09.2019
18 вересня в Києві відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, який очолює Андрій Кожем'якін. На заході Національну федерацію самбо України представляли президент Вадим Рогач і віце-президент Юрій Скрипаль. Головним пунктом порядку денного стало питання про ефективність використання коштів державного бюджету, що виділялися і виділятимуться профільному міністерству на підготовку й участь національних команд у міжнародних змаганнях. 

- Мені випала нагода виступити на цьому засіданні, - розповів Вадим Рогач. - Головне у розподілі ресурсів - справедливі критерії. І щоб ці критерії були зрозумілими не тільки менеджерам, а й федераціям за видами спорту. Серед цих пунктів, вважаю, мають бути не тільки результат", а й масовіть розвитку виду в Україні й світі. Та й сам результат треба міряти не "абсолютно", а й застосовувати порівняльний аналіз. Наприклад, здобути 10 нагород із 100 чи 30 можливих, то зовсім різні речі. Ще потрібно враховувати, чи запроваджуються в життя соціальні програми, як у нас Всеукраїнський проект "Самбо - в кожний навчальний заклад". Ще на засіданні було питання дитячо-юнацького спорту, систему якого, може, і доцільно реформувати, але її маємо зберегти і жодним чином не руйнувати.

- Ця зустріч, на мій погляд, була позитивною, - вважає Юрій Скрипаль. - Відчувається, що новий склад комітету дійсно хоче працювати заради розвитку нашої сфери діяльності. Від керівництва йде, образно кажучи, конструктивна хвиля, завдяки якій буде створено дієву систему співпраці різних спортивних організацій, зокрема міністерства і федерацій.  


Юрій СКРИПАЛЬ, Андрій КОЖЕМ'ЯКІН і Вадим РОГАЧ.

 
Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>